Błąd
  • JDispatcher::register: Nie rozpoznano uchwytu zdarzenia. Uchwyt: plgSpojniki25

Kulinarna jesień

Jesień to czas obfitości w kuchni polskiej, nasze spiżarnie są pełne warzyw i owoców, a coraz krótsze i zimniejsze dni zachęcają do folgowania swoim zachciankom. Cała przyroda przygotowuje się do zimy, która w tym roku podobno ma być znacznie sroższa. W naszej kuchni codziennie powstają smakołyki z jabłek, dyni, grzybów, orzechów, a ostatnio i z dodatkiem maku. Przepyszne rogale z makiem są w niektórych regionach Polski przysmakiem tradycyjnie degustowanym 11 listopada w Święto Niepodległości. Na zdjęciach poniżej możecie Państwo zobaczyć jak powstawały, lecz naprawdę szkoda, że zdjęcia nie mogą oddać zapachu i smaku, cóż…

 

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem